42412647 info@mindhero.dk

Onboarding forløb

Sådan får du virksomhedens churn rate op- glade medarbejder påvirker kundetilfredsheden.

Overordnet blik på risiko og adfærd af et onboarding forløb

En struktureret og planlagt introduktionsperiode er essentielt for at fastholde nye og dygtige medarbejdere.

Undersøgelser fra bogen Onboarding – flyvende fra start viser, at hver fjerde danske nyansatte, stopper igen inden det første år er gået. Begrundelsen for dette, findes typisk i uklare forventninger, overbelastning af arbejdsopgaver og mistrivsel.

Nøglen til fastholdelse ligger ikke nødvendigvis i højere lønninger, fleksible arbejdstider eller personalegoder. Derimod burde virksomhedens onboardingsforløb eller organisatorisk socialisering, som det også hedder -også have fokus på kultur, trivsel og mental sundhed.

Et struktureret onboardingforløb er med til at fastholde nye medarbejdere.

Det tager i gennemsnit 6 måneder, før medarbejderens bidrag til virksomheden overstiger omkostningerne ved rekruttering, ansættelse og oplæring. Jo bedre en start den nyansatte får, desto større sandsynlighed for, at virksomheden kan fastholde dem. Rigtig mange virksomheder erkender, at det koster rigtig mange ressourcer og penge at miste en ny medarbejder og derfor er det så vigtigt at have fokus på start perioden. Foruden indsigt i arbejdsopgaver og samarbejde med nye kollegaer er virksomhedens interne kultur, visioner og missioner enormt vigtige. Virksomheden skal sikre sig, at den nye medarbejders forventninger, krav og indsats bliver imødekommet, så medarbejderen kan præstere optimalt og effektivt. Og dermed skabe den ønskede værdi for ansættelsen.

Især de nyuddannede har behov for et godt onboarding forløb

En nyuddannet medarbejder tilhører den sårbare gruppe, som er i risiko for overbelastning, stress og mistrivsel og derfor er det vigtigt med støtte, mentorforløb og fokus på at styrke den mentale robusthed.

Et onboarding forløb er med til at skabe trivsel, arbejdsglæde og engagement og dermed forkortes tiden inden fuld performance, reducerer stress, øger tilfredsheden og selvsagt fastholdelsesgraden.

Tak fordi du læste med, jeg håber, du er blevet beriget med ny viden.

Kh Mette